Login / Logout

06 531 91 237
×

Fout

Strange, but missing GJFields library for /www/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields

Er zijn altijd wel mensen in je omgeving naar wie je opkijkt. Ondernemers die in no-time een succesvol bedrijf opzetten, mensen die altijd heel veel energie hebben, mensen die alles perfect voor elkaar lijken te hebben.

Moeiteloos?

Onlangs sprak ik met Siebe, een ondernemer met passie voor zijn product. In zijn hart weet hij dat er veel mensen op hem zitten te wachten en dat zijn product uniek en prachtig is. Maar toch is het voor hem heel lastig om zichzelf te laten zien. Hij wil niet zo op de voorgrond zijn, voor hem voelt dat als borstklopperij en hij associeert het met arrogantie. Hij kijkt op naar andere ondernemers die, schijnbaar moeiteloos, wel zichtbaar zijn en een goedlopend bedrijf hebben neergezet.

En daarmee doet hij zijn bedrijf en zichzelf zo te kort! Tijdens ons gesprek heb ik hem dan ook wakker geschud en hem laten inzien dat zichtbaar zijn ook heel mooi is. Met zichtbaar zijn kun jij veel meer mensen kennis laten maken met wat jij doet en meer mensen helpen.

Dat wil Siebe wel graag, hij wil meer klanten. Hij wil meer klanten zijn mooie unieke product aanbieden waar ze van kunnen genieten. Maar als niemand hem ziet, niemand weet wat hij doet, hoe moeten zijn klanten hem dan vinden?

Laat je niet afschrikken

Er zijn altijd mensen in je omgeving die ergens beter in lijken te zijn dan jij. Je kunt je door deze talentvolle mensen in je omgeving laten ontmoedigen maar dat brengt je niet verder. Je kruipt dan alleen maar in je schulp. Ontwikkel je eigen stijl, geloof in je eigen kracht en sta op. Laat jezelf zien, er is niemand die precies het zelfde is als jij!

Mensen gaan je zien!

En het leuke is, dat als jij jezelf laat zien en zichtbaar wordt, je ook leuke reacties krijgt. Mensen zien en waarderen wat je doet en ze vinden het leuk dat je dat met ze deelt. Het is vaak een hele mooie opening voor een gesprek over je bedrijf en jouw passie en missie. Geniet daarvan!

En soms brengt zichtbaar zijn ook met zich mee dat anderen er iets van vinden. Af en toe krijg je een reactie waar je niet op zit te wachten. Sommige ondernemers zijn hier zo bang voor, dat ze daarom niet beginnen met posten, blogs schrijven en hun mening geven. Maar als jij je daar al door laat tegen houden, hoe moet je bedrijf dan groeien? En hoe moet het dan met alle andere dingen die je spannend vindt? Moet je die dan ook maar uit de weg gaan? Hoe zorg je dan dat je het droombedrijf krijgt dat je voor ogen hebt?

Natuurlijk is zichtbaar zijn best spannend, helemaal als je zelf niet graag op de voorgrond treedt. Daar schreef ik eerder al eens over in deze blog.

Sta op en laat jezelf zien

Op het moment dat je er voor kiest om zichtbaar te worden en te zijn, kun je een doorbraak met je bedrijf maken. De groei van je bedrijf begint met realiseren dat je zichtbaar moet zijn! Als niemand weet wat je doet, komt er ook niemand op je af. Dus sta op en laat jezelf zien! Laat zien wat je kunt, hoe jij anderen kunt helpen en wat anderen voor resultaten bereiken met het samenwerken met jou!

Dus ga netwerken, publiceren op social media, geef een lezing, doe een Facebooklive!

En Siebe? Siebe is inmiddels hard aan de weg aan het timmeren. Sinds hij zijn bedrijf en product zichtbaar maakt, gaat hij hard! Steeds meer mensen weten wat hij doet en weten hem te vinden.

Er zitten klanten op jou te wachten

Mijn advies; sta op en laat jezelf zien! Doe daarbij wat bij je past en blijf bij jezelf. En vergeet niet om af en toe achterom te kijken naar de stappen die je al hebt gezet. Vergelijk je niet met andere ondernemers, mensen die al verder zijn dan jij bent. Als jij nog maar kort met je bedrijf bezig bent, zit je natuurlijk in een hele andere fase dan iemand die al jaren zijn eigen bedrijf heeft. Dat zegt niets over je kwaliteiten als ondernemer.

Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de ervaring en kennis van iemand die al langer aan het ondernemen is. Daarmee kun je zorgen dat de stappen die je wilt zetten, groter en sneller zullen gaan. Daarmee ga je als ondernemer en mens groeien en maak jij het jezelf makkelijker.

Ik wil je daarbij helpen! Neem contact met me op en dan gaan we kijken wat een samenwerking jou kan brengen! Mail me op of bel me!