Login / Logout

06 531 91 237
×

Fout

Strange, but missing GJFields library for /www/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields

90 dagen plan met 3 doelen om focus te blijven houden

In mijn vorige blog schreef ik over Anouk, een enthousiaste ondernemer die steeds nieuwe plannen maakte. Uiteindelijk kwamen al die plannen half afgewerkt op de plank te liggen en kon ze niks verkopen. Op deze blog heb ik leuke reacties gehad van ondernemers die zich hierin herkennen.

Daarom gaat ook deze blog over focus en hoe jij kunt zorgen dat jij die blijft houden zodat jij niet in deze vicieuze cirkel belandt.

Heb jij veel ideeën voor je bedrijf maar lukt het niet om hierin keuzes te maken?
Stel jij jezelf doelen maar vind je het lastig om die te bereiken?
Mis je focus in je bedrijf waardoor jij vooral wordt geleid (of afgeleid) door de waan van de dag?

Wil jij echt aan de slag met je bedrijf en een volgende stap maken?

Zorg dan dat je focus krijgt en inzichtelijk maakt welke zaken de komende maanden belangrijk zijn om je bedrijf te laten groeien.

Vind je het lastig om dat voor jezelf te bepalen?

Dan is het 90 dagen plan echt iets voor jou! Veel ondernemers dromen en denken veel over de groei van hun bedrijf en stellen zichzelf doelen. Ergens onderweg worden de doelen vaag en komt het er niet van om aan die doelen te werken. Dit kun je ondervangen met een goed 90 dagen plan.

Een succesvolle ondernemer weet waar hij heen wil. Uit onderzoek blijkt dat ondernemers met een duidelijk plan en een duidelijke visie, veel meer bereiken. Ze werken met een heldere focus, maken snellere keuzes, gaan in actie en zorgen ervoor dat iedereen weet waar ze heen gaan.

Focus hebben en houden heeft te maken met een aantal zaken:
1. Keuzes maken en je eraan houden.
2. Inzoomen op je acties
3. Bijsturen
4. Volhouden
5. En al het andere even laten liggen.

Ik ben fan!

En daarom ben ik echt fan van het 90 dagen plan. Ook mijn hoofd zit altijd vol ideeën en het 90 dagen plan helpt mij om die plannen even aan de kant te zetten en me eerst bezig te gaan houden met de zaken die nu belangrijk zijn.

Hoe maak je een goed 90 dagen plan?

Een goed 90 dagen plan is helder en overzichtelijk. Het helpt je om keuzes te maken en je eraan te houden, je kunt inzoomen op de acties die je moet nemen. Je kunt tussentijds bijsturen en 90 dagen is overzichtelijk en daarom ook vol te houden.

Kies 3 dingen uit waar je de komende tijd aan gaat werken. Andere ideeën en plannen zijn de komende 90 dagen ondergeschikt aan je drie doelen. Stel je doelen zo concreet mogelijk op en stel ze zo op dat ze haalbaar blijven maar dat jij wel écht aan de slag moet.

Grote doelen dagen uit tot grote acties.

Bijvoorbeeld: je hebt plannen voor een workshop.

Met je 90 dagen plan kun je ervoor zorgen dat je ook echt een workshop gaat geven en dit niet voor je uit blijft schuiven.
Doel 1: Workshop geven. Maar dit is nog geen concreet doel en daarom bepaal je nu ook meteen een datum en een locatie en je legt die vast. Dan is het nu de tijd om te bepalen hoeveel mensen je in je workshop wilt en wat de tickets voor je workshop kosten. Dit doe je allemaal in de eerste week van je 90 dagen plan.

Ook ga je inplannen wanneer je de inhoud van de workshop gaat maken en je maakt een promotieschema. Begin 2 maanden voor de datum alvast met mensen ‘warm’ maken voor je workshop. Dit zorgt ook voor een stuk commitment aan je zelf, je kunt er nu niet meer onderuit.

De komende weken ga je elke week aan de slag met dit doel.

Elke week bepaal je waar je staat, wat er nog gedaan moet worden en wat je deze week moet doen. Heb je hulp van buitenaf nodig? Dan breng je dat ook zo snel mogelijk in kaart, vaak kost het aardig wat tijd voordat zulke dingen helemaal geregeld zijn.

Die acties kunnen er zo uit zien:
- 2-3 keer per week een Facebookpost over de workshop
- iedere dag 3 mensen bellen als follow up, om even bij te praten en te vertellen over de workshop
- 1 keer per week naar een netwerkevent

Resultaat bereik je door te doen, door acties te ondernemen.

Op welke 3 zaken ga jij de komende 90 dagen actie ondernemen? Plan elke week tijd in om aan deze 3 doelen te werken.

Commitment

Spreek ook een commitment uit over deze doelen. Doe dat bijvoorbeeld naar je buddy, je partner of in een netwerkgroep waar je in zit. Dit helpt om je doelen te voelen en om echt aan de slag te gaan.

En plan een rustmoment

Vergeet niet elke dag een moment van rust in te plannen. Dat moment mag je niet achter een scherm doorbrengen. Drink een kopje koffie of thee, lees een stuk uit een boek of lees de krant. Maak een wandeling of doe een klein boodschapje. Zorg dat je in beweging komt en weer ‘fris’ wordt in je hoofd.
Met een 90 dagen plan weet je welke acties jij moet nemen om dichterbij je doelen en je droom te komen. Als jij aan de slag gaat met je 90 dagen plan ga jij echt de belangrijke stappen zetten. Als je zorgt dat je deze doelen voelt en je echt commit hieraan, zal jij merken dat ook jij focus kunt houden!

Ook jouw droombedrijf?

Heb je vragen of wil je samen met mij kijken hoe jouw 90 dagen plan eruit kan komen te zien? Of wil jij samen met andere ondernemers werken aan je bedrijf zodat je meer klanten en meer omzet krijgt? In mijn The Next Level traject leer ik hoe jij ontspannen en met focus kan ondernemen zodat jij dichterbij je droombedrijf komt. Op 23 januari start dit The Next Level traject en er zijn nog een paar plaatsen! Wil je weten of dat iets voor je is?

Mail me via of bel me op 06-53 191 237.