Login / Logout

06 531 91 237
×

Fout

Strange, but missing GJFields library for /www/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields

De vakantie is weer voorbij en ik ben ook weer aan het werk. Graag wilde ik dit jaar het vakantiegevoel nog even vasthouden. Maar ik ben inmiddels weer hard aan het werk. Hard werken is natuurlijk geen probleem. Maar tijdens de vakantie heb ik wel nagedacht over hoe ik dit na de vakantie ga inrichten. Want hard werken is prima, ik doe mijn passie waardoor het niet als werken voelt. Aan het einde van de dag vind ik het vaak jammer dat de dag alweer voorbij is. Werken in en aan mijn eigen bedrijf geeft mij vrijheid en energie.

Alles is weer begonnen

Toch is de overgang van vakantie naar werk toch weer groot. Het gejaagde gevoel komt al snel weer om de hoek en het moeten begint ook weer. Misschien herken jij dat ook. Alles is weer begonnen en overal wordt weer aandacht van je gevraagd.

Daarin leg ik de lat voor mij zelf ook hoog. Ik moet natuurlijk mijn klanten helpen, ik moet geld verdienen, ik moet weer fijne blogs gaan schrijven. Ik moet verder aan mijn bedrijfsgroei werken.

Keuzes maken!

Tijdens de vakantie heb ik bedacht dat ik betere keuzes ga maken en mijn tijd duidelijker ga afbakenen. Mijzelf minder in allerlei bochten wringen zodat iedereen wat van mij krijgt maar ik niet om mijzelf denk. Nog meer werken op mijn voorwaarden en een betere balans maken tussen werk en vrije tijd.

Maak blokken in je agenda

Daarom blok ik nu heel duidelijk 2 dagdelen in mijn agenda die voor mij zijn. Hiervoor gebruik in een weekplanner die ik zelf heb gemaakt. Die kun je hier vinden. In de tijd die ik blok ga ik lekker aan de slag met de zaken die mijn bedrijf vooruit helpen, die mijn bedrijf laten groeien. En in die blokken plan ik geen afspraken zodat er lucht blijft in mijn agenda. Om die afspraak kracht bij te zetten heb ik het ook uitgesproken naar mijn buisinesscoach. Zij helpt mij om mij te laten groeien. Met haar kan ik sparren en samen kijken we vooruit en kijken we naar de stappen die ik kan zetten.

Succesvolle sporters doen het ook niet alleen

Een succesvolle sporter is vooral succesvol door een goede coach en de juiste mensen om hem heen die hem ondersteunen. En zo werkt het met ondernemers ook. Investeer in de juiste mensen om je heen. Een coach, een buddy, een fijne groep andere ondernemers waar je echt de diepte mee in kunt gaan. En dat is zo fijn!
Het heeft mij al heel veel gebracht! Mijn focus is scherper dan ooit. Ik weet wat ik nu moet doen en wat ik nu nodig heb om mij en mijn bedrijf verder te helpen. Ik kan nu hele duidelijke keuzes maken in wat ik wel doe en wat ik niet doe en dat maakt mijn to do lijst ook erg overzichtelijk.

Worstel jij ook met je tijd?

Worstel jij ook met je tijd, je focus of de zichtbaarheid van je bedrijf? En wil je daar eens over sparren? Natuurlijk blok ik ook elke week een dagdeel voor afspraken met andere ondernemers. Want daar krijg ik ook energie van. Dus wil je eens met me sparren, dan hoor ik dat graag. Mail me via