Login / Logout

06 531 91 237
×

Fout

Strange, but missing GJFields library for /www/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields

Onlangs werd ik geintervieuwd door JBN, een ondernemersnetwerk waar ik lid van ben. Het is een leuk stuk geworden over onder andere mijn passie en missie. Wil je meer over mij weten? Lees dan vooral verder!

Aliëtte (31) is getrouwd, heeft drie kinderen van (7, 5 en 3) en woont in Leeuwarden. Geboren in Groningen, opgegroeid in Overijssel en nu woonachtig in Friesland. Ze houdt van tuinieren en lezen. Het liefst leest ze boeken met een boodschap, zoals: ‘Vind je stem, je boodschap en je missie’. Ze is een ondernemersdochter in hart en nieren. Dat merk je meteen als je met haar aan de praat raakt. De oprichting van haar bedrijf, Bureau Oker, in april 2015, kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Aliëtte: “In mijn bedrijf komt alles samen wat ik het liefste doe: communiceren, analyseren en adviseren. Ik help graag om het beste uit iemand naar boven te halen”.

Tv-maker bij Noordkaap TV Producties

Ze studeerde Media en Entertainment Management bij Stenden en werkte tijdens haar studie al als televisiemaker bij Noordkaap TV Producties, een bedrijf dat televisieproducties maakt. Een avontuurlijk bestaan dat haar op allerlei plekken bracht. Op jonge leeftijd maakte ze al programma’s voor de landelijke en regionale televisie. Bijvoorbeeld Trauma.nl, een serie die een kijkje achter de schermen van een ziekenhuis bood. Ze mocht hiervoor met het ambulanceteam op stap. Ze moest een verhaal zo in elkaar zetten dat het recht deed aan alle betrokkenen. Ethiek, waardigheid, integriteit en inlevingsvermogen met de slachtoffers speelden een grote rol. Tegelijkertijd moest ze zorgen voor een uitzending die voor de kijkers tot aan het eind boeiend bleef.

Producer bij Omrop Fryslân

In 2008 begon ze als producer bij Omrop Fryslân. Als producer zorgde ze ervoor dat alles achter de schermen alles op rolletjes verliep. Ze moest verslaggevers, editors en cameramensen aansturen. In deze baan was het belangrijk om flexibel te zijn. Er golden strakke deadlines en snel schakelen was een vereiste. Aliëtte was met haar organisatietalent in deze dynamiek helemaal op haar plek. “Tv-maken past heel goed bij mij. Het gaat erom een verhaal te maken dat mensen interesseert en aansluit. Je moet altijd mogelijkheden zien en creatief omgaan met oplossingen. Verder moet je de juiste mensen met elkaar verbinden”.

Vakbondsconsulent bij CNV Vakmensen

In 2013 ging Aliëtte aan de slag bij CNV Vakmensen in Drachten als vakbondsconsulent. Een project om jongeren kennis te laten maken met het werk van de vakbond moest landelijk worden uitgerold. Ze gaf gastlessen op MBO’s, deed acquisitie en stond in de hal van scholen om vragen te beantwoorden.

Zelfstandig ondernemer

En toen, in april 2015, werd ze zelfstandig ondernemer. Van deze keuze heeft ze nog geen seconde spijt gehad. “Het enige wat is soms mis, is reuring van collega’s. Daarom ben ik blij als ik tijdelijk nog eens iets kan doen voor de Omrop. In mijn bedrijf komt alles samen. Ik help mensen op weg. Ik hou hen een spiegel voor, zodat ze zelf stappen kunnen zetten. Mijn doelgroep zijn dienstverleners en coaches die een tot vijf jaar bestaan en max. 5 medewerkers hebben. Ze zijn gemotiveerd om de volgende stap te zetten, maar weten niet goed hoe. Ze willen voor zichzelf helder krijgen: wat doe ik zelf, wie is mijn doelgroep, hoe maak ik dat kenbaar?”

“Mijn klanten zijn bijvoorbeeld ondernemers die steeds bezig blijven met productontwikkeling, maar geen stappen durven zetten. Of ondernemers met vragen over de structuur van hun bedrijf. Of ondernemers die willen weten hoe ze hun boodschap over de bühne kunnen krijgen. Een traject duurt 10 weken. Je krijgt elke week een Call/gesprek van 1 uur en een opdracht, waar je ongeveer nog één uur mee kwijt bent. Deze bespreken we daarna en daaruit vloeit een stappenplan”.

Het is duidelijk dat Aliëtte altijd probeert uit te komen bij iemands passie. Net zoals ze ook haar eigen passie heeft ontdekt. “Want hoe dichter iets bij je passie ligt, hoe beter je het kan. Het zijn die dingen, waarvan de ogen beginnen te twinkelen. En dan help ik heel graag om die passie optimaal tot zijn recht te laten komen. Online en offline”.

Uit het gesprek blijkt wel dat de enthousiaste Aliëtte een duizendpoot is. Iemand die haar zaakjes goed op orde heeft en voor veel ondernemers een steuntje in de rug kan zijn!

Wil jij ook eens met me sparren? Elke maand reserveer ik 4 plekken in mijn agenda voor het gratis 'Zichtbaar zijn' gesprek, twv € 95,00. Wil je verder kennis met me maken en horen welke tips ik je kan geven? Mail me op  en ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op!

Het orginele interview kun je hier vinden.