Login / Logout

06 531 91 237
×

Fout

Strange, but missing GJFields library for /www/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields

Afgelopen week sprak twee ondernemers die allebei al jaren een eigen bedrijf hebben. Ze vonden het allebei erg moeilijk om zichtbaar te zijn. De eerste ondernemer vond het niks voor hem, vond het spannend en wist niet hoe hij zijn waarde kon laten zien. De tweede ondernemer wist niet wat ze moest laten zien. Ze was wel aanwezig bij netwerkevents, had wel accounts op Social Media kanalen maar wist niet wat haar boodschap was.

Verschuilen achter problemen helpt je echt niet verder

Verschuilen achter deze ‘problemen’ gaan je niet verder helpen. Zeker niet als je wilt groeien met je bedrijf. Als je meer klanten en meer omzet wilt, dan moet je zichtbaar zijn. Zowel in het ‘gewone leven’ als op internet.

Je moet je gaan profileren, je moet laten zien wat jij weet. Alleen zo kun jij je expert status gaan claimen. Als jij niet laat zien wat jij voor je klanten kunt betekenen, zullen je klanten jouw ook niet benaderen. Ze weten dan niet waarom ze voor jou moeten kiezen.

Formuleer je passie en missie

Ga bij jezelf na waarom je hebt gekozen voor dit ondernemerschap. Wat is je passie? Wat vind jij belangrijk? En formuleer daaruit je missie, waarom doe jij wat je doet? Waarom wil je dat mensen kennis maken met jouw product of dienst? Wat kun jij voor de wereld om je heen betekenen?

Zet je passie en je missie op papier en ga deze eens ‘uittesten’ op de mensen om je heen. Zien ze het vuur in je ogen als jij het over je passie hebt? Snappen ze wat jij met je onderneming wilt bereiken? Dit is de basis waaruit jij de komende weken kunt gaan werken om zichtbaar te zijn.

Jij bent de expert!

Wees zeker van jezelf en je waarde en ga je profileren als expert. Deel je kennis en je mening met anderen. Laat je zelf zien en wees trots op wat je weet en wat je kunt. Deel je ervaring, kennis en ideeën met anderen in het ‘gewone leven’ en op internet. Zo zorg je ervoor dat je zichtbaar wordt en anderen van jouw kennis kunnen profiteren. Daardoor gaan ze je leren kennen.

Als jij zo werkt aan je eigen groei, kun jij je klanten helpen. En door te groeien wordt je bereik groter en kun jij nog meer mensen helpen. Alleen als jij je klanten helpt, groeit jouw bedrijf. Als beste versie van jezelf maak je impact met je verhaal en met je zichtbaarheid.

Maar zichtbaar zijn is spannend!

Zichtbaar zijn kan best spannend zijn. Erken deze gevoelens en sta er even bij stil. En bedenk daarna wat het ergste is dat je kan gebeuren. Vaak helpt dat om je angst te relativeren.

Stel: je schrijft een blog en je zet deze op je website. Wat is het ergste wat er dan kan gebeuren? Dat mensen het niet met je eens zijn? Dat er een spelfout in je blog zit? Dit zijn allebei twee mooie manieren om met je lezers in contact te komen. Vaak komen er leuke contacten uit.

En vergeet niet, bij de loodgieter lekt het ook wel eens. En, ook ik maak spelfouten. Maar weerhoudt dit mij van het schrijven van mijn blog? Zeker niet!

Zet iedere dag een stapje, werk iedere dag aan je bedrijf. Bedenk elke week wat je komende week van jezelf wilt laten zien. Door echt iets van jezelf te laten zien, leren mensen jou kennen. En committeer je er aan! Zo waarborg je de groei van jouw expertstatus en van je bedrijf.

E-book, 30 tips voor meer zichtbaarheid

In mijn gratis Ebook, die je hier kunt downloaden, staan nog 30 tips om beter zichtbaar te zijn! Spreekt dit onderwerp je aan? Download mijn Ebook dan en ga aan de slag. Ga de tips implementeren en ga elke week werken aan je zichtbaarheid. Je zult merken dat het effect gaat hebben en dat je bedrijf gaat groeien!

Heb je vragen, aanvullingen en/of opmerkingen? Dat hoor ik graag! Mail me via !