Login / Logout

06 531 91 237
×

Fout

Strange, but missing GJFields library for /www/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields

Heb jij grip op je tijd? Of beheersen je klanten je agenda? Tijd is een relatief begrip, wil je meer tijd? Stop dan met je bezigheden die je niet leuk vindt en die je niet verder helpen. Wil je hier stappen in nemen, dan moet je inzicht krijgen in alles wat je doet. Zie Hoe jij voorkomt dat je tijd verliest.

In mijn eerder twee blogs schreef ik al dat tijd overhouden keuzes maken is. Hoe je dat doet lees je in deze blog Verdubbel je vrije tijd. En hoe je deze keuzes kunt gaan maken. Nu je deze keuzes hebt gemaakt kun je zelf de baas worden over je agenda en de tijd.

Ook jouw tijd is kostbaar! Alles is een keuze, dus ook waaraan jij je tijd besteedt. Wat gebeurt er als jij je tijd als een heel kostbaar bezit gaat zien? Je zult gaan ervaren dat:

  • Je andere keuzes gaat maken.
  • Bewuster wordt van de tijd die jij overal aan besteedt. Helemaal aan zaken die je niets opleveren.
  • Meer resultaten gaat behalen met je onderneming
  • Minder stress en ‘druk’ gevoel hebt omdat jij het heft in eigen hand neemt.

Hoe doe je dat precies?

Hierbij 5 stappen om effectiever te werken en meer tijd over te houden. Om meer grip te krijgen op jouw kostbare tijd:

1. Plan blokken in je agenda.

Pak je agenda erbij of print hem uit. En ga overal ‘blokken’ voor plannen. Je gaat dus werkzaamheden die bij elkaar passen in het zelfde blok doen.
Bijv. 1 uur voor Social Media, 1 uur administratie, 1 uur voor het bellen van je klanten, 2 uur zelfstudie. Dus niet af en toe iemand bellen maar verzamel werkzaamheden die bij elkaar passen en plan deze in. Pas dit toe en je wordt niet meer geleefd door de dag!

Wil je hier erg concreet in worden, hanteer dan de volgende regel:
‘If it’s not in my calendar, I won’t get it done’

2. Plan een blok ‘AAN’

Vergeet ook niet om elke week 1 blok te plannen om aan je bedrijf te werken! In dit blok ga jij actief aan de slag met je zichtbaarheid en je potentiële klanten. Maak een lijst van mensen die jij kunt bellen, klanten waarvan je wilt weten hoe het met ze gaat etc. Pas je dit consequent toe dan merk je dat je gaat groeien!

3. Onderneem veel imperfecte acties

Leg jij de lat voor jezelf ook zo hoog? Probeer dan te stoppen bij het niveau ‘goed’ ipv ‘perfect’. Je hoeft je blogtekst niet 5 keer door te lezen, je hoeft echt niet 15 minuten over 1 mailtje te doen. Neem genoegen met goed en merk dat je veel sneller gaat werken! Mocht er toch ergens een keer een fout in zitten, dan kun je altijd diegene bedanken voor zijn/haar opmerkzaamheid. Vaak leidt dit tot leuke conversaties. Dus onderneem imperfectie acties, leer van je fouten en je snelheid schiet omhoog!

4. Plan een vaste pauze

Plan elke dag een blok voor je pauze. Ga in deze pauze ook niet achter je laptop zitten maar maak een wandeling in je buurt, lees de krant of doe een klein boodschapje. Je zult merken dat je hierdoor enorm zult opladen. Je krijgt nieuwe energie om ’s middags weer aan de slag te gaan. En ben je creatief? Dan zal je merken dat je meer ideeën krijgt!

Zelf plan ik minimaal 45 minuten en ga ik er even op uit. Door te bewegen krijg je meer zuurstof en wordt je weer frisser.

5. Stop met multitasken, ga single tasken!

Uit onderzoek blijkt dat we veel minder goed kunnen multitasken dan we denken. Je kunt je namelijk niet op twee dingen tegelijk concentreren. Ga daarom single tasken. Concentreer je op dat ene dat je nu aan het doen bent en laat je niet afleiden. Je zult merken dat je het veel sneller gedaan krijgt en meer tijd overhoudt voor andere dingen!

Sinds ik deze vijf manieren toepas ervaar ik veel meer rust! Daarom besteed ik ook 3 blogs aan effectief werken. Ga dit toepassen, implementeer dit in jouw bedrijf en je zult merken dat je ook meer rust krijgt, effectiever gaat werken en dat je bedrijf zal groeien.

Dus pak je agenda erbij, plan de komende week 2 uren om hier actief mee bezig te gaan. Ga kijken hoe jij blokken in je agenda kunt maken, hoe jij dit kunt implementeren in je bedrijf. Je investeert toch ook tijd in je klanten? Investeer dan ook tijd in jezelf en je bedrijf. Door dit te implementeren kun je bewust aan je doelen gaan werken en je bedrijf laten groeien.

Mijn super handige schema ook ontvangen?

Wil jij graag mijn schema ontvangen? Mail me dan op en ik mail je het super handige schema toe. Zo kun je het meteen gaan toepassen!

Ik wil je daar mee helpen. Ik ben er van overtuigt dat elke ondernemer met een paar simpele stappen zijn bedrijf verder kan laten groeien! Hoe je dat doet? Dat vertel ik je graag. Neem contact met mij op voor een gratis Sparringssessie via